• Lättviktsstekhäll för alla tillfällen
  • Svensktillverkade stekhällar
  • Snabba leveranser
  • Fri frakt över 495 SEK
  • Kundsupport

Välkommen till Dalum Sweden

Under ett friluftsäventyr till Älvdalen föddes idén - en enkel och bärbar stekhäll som kan följa med i alla lägen. Vi på Dalum har alltid älskat att lagat mat ute men saknade en stekhäll som man på ett smidigt sätt kunde ta med sig på turen och även de längre äventyren. 

Här på Dalum Sweden hittar du Dalum stekhällar och många olika matlagningstillbehör för att underlätta matlagningen utomhus. På våra sidor får du även tips om recept, skötsel och produktvård och guider, bland annat så har vi guider kring eldningsteknik för matlagning över öppen eld, allt för att du ska lyckas extra bra med matlagningen utomhus.

Vi tycker det ska vara enkelt att laga mat utomhus. Dalums stekhällar är framtagna för att de ska vara enkla att använda så att man som användare vill använda produkten om och om igen. Därför har vi lagt mycket utveckling på att skapa en stekyta utan beläggningar där maten inte fastnar vid matlagning och en stekhäll som är lätt att göra rent efter matlagningen. 

Tanken bakom Dalumstekhällen är att de ska vara smidig att ta med sig även utanför trädgården - Dalums stekhällar passar perfekt även för att ta med på äventyr ut i naturen. Hjärtat i Dalum är vår lättviktsstekhäll som gör den lätt och smidig att hantera och använda.

Och kombinationen lättviktsstekhäll och en medföljande väska gör Dalums koncept unikt.

För att passa många olika användare har vi tagit fram två olika serier på stekhällskit. Dessa har vi namngett Jälda kit och Brasu kit, där Jälda kit är vårt kompletta stekhällskit där du får med det mesta och Brasu kit som är ett lite mer avskalat kit. Med våra färdiga stekhälls-kit så får du med dig stekhällen på ett smidigt sätt ut i naturen och en bra förvaringslösning när den inte används. 

Om du endast är ute efter stekhällen kan du givetvis endast köpa stekhällen och då får du med en förvaringspåse för stekhällen för att hålla ordning på stekhällen och stekhällens ben.

Idén till Dalum föddes i Älvdalen och visste du att alla våra produktnamn är på älvdalska språket?

Vi bjuder in dig att följa med oss och ta del av våra äventyr, du kommer till och med få lära dig nya älvdalska ord på vägen. Så varmt välkommen till oss på Dalum som även betyder just Dalarna på älvdalska.

Dalum Roll Top bag "Brasu"

Välj till Brasu bag om du vill ta med dig din Dalum stekhäll på turen. Dalums väska Brasu har en rullstängningsfunktion, s.k. roll top bag, och väskan är praktisk att bära i handen så att du lätt kan ta med stekhällen på matlagningsturen. Väskan kan även kopplas till en vandringsryggsäck då det finns integrerade öglor fastsydda på väskan för remfästning. 

Dalum Jälda Carry kit

Våra Dalum Jälda Carry kit är det kompletta stekhhällskitet. Jälda kitet innehåller stekhäll + avtagbara ben samt en bärväska i extra slitstark textil och till väskan medföljer avtagbara och justerbara bärremmar där väskan kan bäras som ryggsäck, axelväska eller i handen. Väskan kan även kopplas till en vandringsryggsäck då det finns integrerade öglor fastsydda på väskan för remmar. I kitet ingår även praktiska och avtagbara handtag som gör att du på ett smidigt sätt kan hantera den varma stekhällen vid matlagnigen. I väskan följer det även med ett sittunderlag tillverkad av återanvänd ull från svenska Woolpower.

Det kompletta stekhäll-kitet "Dalum Jälda Carry kit"

Stekhällsrengörare "Stǫlbolln"

Kombinationen av den lättskötta ytan på Dalums stekhällar där maten inte fastnar och rengöringsbollen i stål Stǫlbolln är en oslagbar lösning för en lättskött stekhäll. Stǫlbolln kommer med en praktisk förvaringspåse som lätt får plats i stekhällsväskan så att du har med dig rengöringsbollen på alla dina matlagningsäventyr. 

Rengöring av stekhällen har aldrig varit enklare!

Friluftsmat

För att du lättare ska komma igång med matlagningen så har vi tagit fram friluftsmat som är enkel att laga och jättegod på samma gång. Vi vill att fler ska få uppleva utomhusmatlagning och med vår Pannkaku Pannkaksmix med en flaska sirap så är det lätt att ta sig ut - passar vid alla tillfällen. Till exempel passar den perfekt för familjen som vill få med sig barnen ut i naturen och med Pannkaku  i ryggsäcken brukar barnen vilja följa med. 

För oss är kokkaffet ett givet inslag på våra turer och hos oss kan du beställa Lemmelkaffe, ett otroligt gott mörkrostat kokkaffe med mycket god smak. Lemmelkaffe är även supergott till Dalum Pannkaku! 

Tillbehör matlagning

För att få ut det mesta av din matlagning utomhus har vi tagit fram tillbehör såsom handtag till Dalum stekhällar, stekspadar, skärbrädor, matburkar och andra produkter som underlättar matlagningen utomhus.

Renskinn "Ward"

Vi erbjuder produkter som skapar en härlig stund runt lägerelden och för stunder i vår vackra natur. Vi erbjuder vackra renskinn av högsta kvalitet för utomhusbruk och som är mjuka och fantastiskt värmande. Renfällarna fungerar lika bra att användas i stugan där de är värmande att sitta på och skapar en varm och härlig känsla i rummet. Kvalitet är vikigt för oss och renskinnnen är noggrant utvalda och kvalitetskontrollerade och du kommer ha glädje av renskinnen under många år med våra praktska skötselråd. 

Renskinn av högsta kvalitet för utomhusbruk "Ward"

Kokböcker och recept för stekhäll

För att inspirera dig till den bästa matlagningsupplevelsen tipsar vi även om recept och vi erbjuder även kokböcker för att du enklare ska komma igång med matlagning på din Dalum Stekhäll på bästa sätt.

Vedeldade kök

Förutom våra egna produkter erbjuder vi några andra varumärken som kompletterar våra produkter, allt för att du ska få den bästa upplevelsen på utomhuslagningen och i ditt friluftsliv. Ett varumärke som vi erbjuder är Solo Stove som är ett kompletterande friluftskök som passar perfekt till din Dalums stekhällar. 

"Vedkök till Dalum stekhällar"

Skötselråd för ökad hållbarhet

Vår vision är att vara ett bra och hållbart alternativ och att våra produkter ska bli en trogen följeslagare och produkter som stannar hos sina ägare länge. Därför har vi utvecklat produkter av högsta kvalitet som håller över tid. Vi har även tagit fram produktvårdsguider och skötselråd för att tipsa dig om hur du bäst kan ta hand om våra produkter så att du får glädje av våra produkter i många år. 

Följ oss på instagram, samlas kring lägerelden och gemenskapen tillsammans med oss!