Nedanstående recept räcker till ca 5 personer.
- 150 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 3 äpplen
- 8 stora pepparkakshjärtan
- Vaniljsås
Gör så här
Skär äpplena i bitar och lägg i en burk. Blanda också ner övriga ingredienser (förutom vaniljsåsen), pepparkakorna smulas bara ner genom att dela dem med händerna. Sätt på ett lock och ta med burken ut. Väl ute är det bara att hälla ut innehållet på en varm stekhäll.
Rör om i blandningen och var noga så att det inte bränner fast. När äpplena blivit mjuka och blandningen gått ihop är det klart att servera. Vi stannade till vid matbutiken och köpte med oss en vaniljsås i tetra att toppa med.
Riktigt gott! Helt klart över förväntan. Denna äppelpaj kommer vi garanterat att göra många gånger till.
Detta juliga recept har vi fått från våra vänner på aktivtfamiljeliv.se