index

En hamburgare tillagad på stekhäll är perfekt för en härlig utomhusmiddag med massor av smak och en rätt som tilltalar de flesta! Här är ett enkelt och gott recept för 4 personer:

Ingredienser

Burgare:

  • 500 g nötfärs (gärna högrevsfärs)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Olja eller smör för stekning

 

Tillbehör:

  • Hamburgerbröd
  • Cheddarost
  • Salladsblad
  • Tomatskivor
  • Picklad rödlök
  • 1 gul lök
  • Hamburgarsås, tex Tryffelmajonäs eller bbq-sås

 

Gör så här

  • Förbered hemma

Blanda färs, salt o pepper och forma hamburgarna hemma. Forma något större än bröden eftersom de krymper vid stekning

  • Tillaga lök

Värm stekhällen till medelhög värme och fördela ett tunt lager olja eller smör över ytan och stek löken tills den är färdig. Lyft av den stekta löken från stekhällen

  • Tillaga Hamburgare

Höj värmen på stekhällen till medelhög-hög värme och fördela ett nytt tunt lager olja eller smör över ytan och stek hamburgarna ett par minuter per sida (stektid smashed burgers kortare än lite tjockare hamburgare). 

Lägg på en skiva cheddarost på varje hamburgarna de sista 1–2 minuterna, så att osten smälter.

  • Värm bröden

Dela hamburgerbröden och värm dem snabbt på stekhällen tills de får lite färg.

Servera hamburgarna direkt från stekhällen tillsammans med tillbehören.

Smaklig måltid! 🍔

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published