En hamburgare tillagad på stekhäll är perfekt för en härlig utomhusmiddag med massor av smak och en rätt som tilltalar de flesta! Här är ett enkelt och gott recept för 4 personer:
Ingredienser
Burgare:
- 500 g nötfärs (gärna högrevsfärs)
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- Olja eller smör för stekning
Tillbehör:
- Hamburgerbröd
- Cheddarost
- Salladsblad
- Tomatskivor
- Picklad rödlök
- 1 gul lök
- Hamburgarsås, tex Tryffelmajonäs eller bbq-sås
Gör så här
- Förbered hemma
Blanda färs, salt o pepper och forma hamburgarna hemma. Forma något större än bröden eftersom de krymper vid stekning
- Tillaga lök
Värm stekhällen till medelhög värme och fördela ett tunt lager olja eller smör över ytan och stek löken tills den är färdig. Lyft av den stekta löken från stekhällen
- Tillaga Hamburgare
Höj värmen på stekhällen till medelhög-hög värme och fördela ett nytt tunt lager olja eller smör över ytan och stek hamburgarna ett par minuter per sida (stektid smashed burgers kortare än lite tjockare hamburgare).
Lägg på en skiva cheddarost på varje hamburgarna de sista 1–2 minuterna, så att osten smälter.
-
Värm bröden
Dela hamburgerbröden och värm dem snabbt på stekhällen tills de får lite färg.
Servera hamburgarna direkt från stekhällen tillsammans med tillbehören.
Smaklig måltid! 🍔