index
Om oss

vi vill inspirera fler till friluftsliv

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i Älvdalen, Dalarna bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva matlagning över öppen eld och allt det fantastiska som naturen ger. Vår vision med Dalum är att skapa funktionella och hållbara produkter för utomhusmatlagning och friluftslivet. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Naturen bidrar positivt till vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Vi önskar er en god och hållbar utetur!

vår hållbarhetsfilosofi

Hållbarhet för oss

Tanken om hållbarhet och långsiktighet finns med oss i allt vi gör. Dalum grundar sig i kärleken till naturen, vilket gör det självklart för oss att göra allt vi kan för att bevara den för kommande generationer. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. När vi utvecklar våra produkter står kvalitet och funktion som självklara ledord. För oss innebär det att ta fram robusta lösningar och produkter med lång livslängd. Vår vision är att Dalums produkter ska kunna leva vidare under lång tid.
Vi strävar efter att våra produkter och dess komponenter tillverkas så nära oss som möjligt där möjlighet finns - idag är majoriteten av våra produkter tillverkade i Sverige. På så sätt minskas transporter och resor. Därför har vi till exempel valt att producera stekhällarna i Sverige.

"Vårt mål är att produkterna ska vara tillverkade med minsta möjliga miljöpåverkan. Vi använder också återvunna material och tar tillvara spill från annan produktion."
vår hållbarhetsfilosofi

Hållbarhet för Dalums användare

Genom att alltid fokusera på funktion och hög kvalitet är vår vision att våra produkter ska bli en trogen följeslagare och användas om och om igen.

Dalums hållbarhetsarbete blir även tydligt för användaren, exempelvis när själva stekhällen ska användas. Den energieffektiva konstruktionen gör att det krävs mindre mängd värme än traditionella stekhällar, vilket sparar på ved, gasol eller kol – beroende på vilken värmekälla som används vid matlagningen.

För att produkterna ska hålla så länge som möjligt hjälper vi våra användare att sprida kunskap och information om produktvård. I vårt sortiment finns också vård-kit som är anpassade för att ta hand om Dalums produkter på bästa sätt över tid.

Stekhäll Dalum 40 Jälda Carry kit

Dalum filmer

våra vänner

läs mer om våra samarbeten

Vi på Dalum är glada och stolta över att arbeta med våra vänner - partners som precis som vi älskar naturen, friluftslivet och den goda utemåltiden. 

Här kan ni läsa mer om några av våra samarbetspartners och vänner.

handla från oss

Här köper du våra produkter

Vi säljer våra produkter genom egen webshop samt våra officiella återförsäljare.

Vi skickar till de flesta länder och idag fins vi hos återföräljare i Sverige, Norge, Beneux, Sydkorea och Japan.

Frågor?

kontakta oss

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.