index

Citronpasta med sparris och Parmesan

Citronpasta med sparris och Parmesan lagad på stekhäll

Testa vår citronpasta med sparris och parmesan! Med den perfekta kombinationen av fräschhet från citronen, krispigheten från sparrisen och den krämiga sältan från parmesanen är detta en rätt som brukar göra succe runt lägerelden. Ut och njut!

Se video på receptet, klicka här

Recept för 2 portioner

Ingredienser:

 • 250 g valfri färsk pasta (vi använde spenatfylld)
 • 200 g sparris
 • 1 gul lök
 • 2 klyftor vitlök
 • 1 dl parmesan
 • 1 msk citronzest
 • Ca 3 dl havregrädde
 • Salt & peppar
 • Smör/olja till stekning (vi använde smör, men du kan också använda olja)
 • Dill


Gör så här:

 • Förbered Sparrisen: Börja med att steka sparrisen i smör eller olja tills de är möra och lätt brynta. Smaksätt dem med lite salt för att framhäva deras naturliga smak. När de är klara, ställ dem åt sidan och håll dem varma.
 • Stek Löken: Finhacka löken och stek den i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Detta kommer att ge basen för den krämiga såsen och lägga till en härlig sötma till rätten.
 • Tillsätt Såsen: Häll i havregrädden i pannan tillsammans med den färska pastan. Smaksätt med salt och svartpeppar efter smak och tillsätt även rivet vitlök och citronzest för att ge såsen en uppfriskande smak.
 • Låt Såsen Puttra: Låt såsen och pastan koka ihop på medelvärme tills pastan är al dente och såsen har tjocknat något. Rör sedan i parmesanosten för att ge såsen en krämig och sältig smak.
 • Servera och Toppa: Servera den krämiga citronpastan på tallrikar och toppa med de stekta sparrisen. För extra smak och färg, strö över lite hackad dill och extra parmesan innan servering.

Nu är din citronpasta med sparris och parmesan redo att avnjutas! Ta fram en flaska vin, tänd lite ljus och låt dig själv och dina gäster förföras av denna utsökta rätt.

Med detta härliga recept på citronpasta med sparris och parmesan kommer ni skapa magi på stekhällen. 

   

  Om Dalum

  Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

  Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

  Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

  Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

  Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

  Grundarna Tobias och Daniel

  Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här

   

  Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

  Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

  Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras