index

Nasi Goreng

Nasi Goreng - lagad på stekhäll

Upptäck den Läckra Smaken av Nasi Goreng

Vill du föra in en smak av Indonesien i ditt kök? Prova då detta enkla och smakrika recept på Nasi Goreng för två personer. 

Se video på receptet, klicka här

Recept för 2 portioner

Ingredienser:

 • 200 g rökt tofu
 • 500 g kinamix (rismix med ärtor & majs)
 • 1 chili
 • 1 gul lök
 • 3 klyftor vitlök
 • 2 msk Kecap Manis (söt soja)
 • Salt
 • Olja till stekning

Toppings:

 • Salladslök
 • Limezest
 • Rostad lök


Gör så här:

 • Förbered Tofun: Börja med att fräsa den rökta tofun i olja tills den är gyllenbrun och krispig. Smaksätt med lite salt för extra smak.
 • Tillsätt Löken och Chilin: Hacka den gula löken och tillsätt den i pannan tillsammans med tofun. Fräs tills löken är genomskinlig och börjar få lite färg. Tillsätt sedan den hackade chilin för lite extra hetta.
 • Stek Kinamixen: Lägg i kinamixen i pannan och stek tillsammans med löken och tofun. Tillsätt Kecap Manis (söt soja) för att ge en underbar sötma och rik smak åt rätten.
 • Avsluta med Vitlöken: Riv över vitlöken och stek i ytterligare några minuter tills den är genomvarm och doften av vitlök fyller luften.
 • Toppa och Servera: Innan servering, toppa din Nasi Goreng med lite limezest, skivad salladslök och rostad lök för extra textur och smak.


Nu är din Nasi Goreng redo att serveras och avnjutas! Ta fram tallrikar och bestick och låt dina smaklökar uppleva den spännande och utsökta smaken av Indonesien.

Avslutande Ord om receptet:
Med detta enkla och läckra recept på Nasi Goreng kan du skapa en smakupplevelse som tar dig till hjärtat av Indonesien. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kock, är detta recept perfekt för alla som älskar att utforska nya smaker och rätter. Så låt din matlagning ta dig på en resa till fjärran länder och låt Nasi Goreng bli din nya favoriträtt att laga och njuta av!

Om Receptkreatören:
Detta fantastiska recept är skapat av Nathalie Spjälle, en passionerad receptkreatör från Jämtland med en särskild talang för att skapa läckra utematrätter. Utforska mer av Nathalies inspirerande skapelser på hennes Instagramkonto @foodbynatta och hennes hemsida Nattas mat 

Om Dalum

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

Grundarna Tobias och Daniel

Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här

 

Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

  Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras