index

Fire Ramen

Fire Ramen med srirachamayo och rostad lök

Utforska den ultimata smaken av utomhusmatlagning med detta recept på Fire Ramen. Med en härlig kombination av kryddig srirachamayo och knaprig rostad lök är detta den perfekta måltiden för dina äventyr utomhus!

Recept för 2 portioner

Ingredienser:

 • Ca 170 g nudlar
 • 4 msk sesamolja
 • 4 msk tamarisoja eller annan japansk soja
 • 1 tsk chiliflakes
 • 4 msk farinsocker


Topping:

 • Srirachamayo
 • Rostad lök
 • Sesamfrön
 • Hackad salladslök


Gör så här:

Förbered Nudlarna: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Du kan också förbereda dem hemma eller koka dem först i vatten på din stekhäll eller i en kastrull.

Såsberedning: Häll sesamolja, tamarisoja, chiliflakes och farinsocker på din stekhäll. Stek tills det börjar bubbla och ingredienserna blandas väl. Tillsätt sedan de kokta nudlarna och rör om tills de är jämnt täckta med såsen.

Servera och Toppa: Servera dina Fire Ramen i skålar och toppa dem generöst med rostad lök, sesamfrön och hackad salladslök. För den perfekta finishen, klicka på srirachamayo över nudlarna för en extra kryddig kick.

Avslutningsvis: För mer visuell vägledning, se vår instruktionsvideo genom att klicka här.

Om Receptkreatören:

Detta fantastiska recept är skapat av Nathalie Spjälle, en passionerad receptkreatör från Jämtland med en särskild talang för att skapa läckra utematrätter. Utforska mer av Nathalies inspirerande skapelser på hennes Instagramkonto @foodbynatta och hennes hemsida Nattas mat https://www.foodbynatta.com/.

Avslutande tankar om receptet

Fire Ramen med Srirachamayo & Rostad Lök är inte bara en måltid, det är en smakupplevelse som tar dig till nya höjder av utomhusnjutning. Med enkla ingredienser och lättillgängliga tekniker kan du skapa en minnesvärd måltid för dig och dina äventyrslystna vänner. Så ta med dig detta recept på din nästa utomhusutflykt och njut av smakerna av naturen på sitt bästa sätt!

Om Dalum

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

Grundarna Tobias och Daniel

Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här

 

Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

  Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras