index

Bakad brie på stekhäll

Bakad brie på stekhäll - den perfekta förrätten

Bakad Brie på Sältad Bädd med Mörsjödeli, Bresola och Färsk Timjan

Receptet Bakad Brie på stekhäll - är en riktig läckerhet som är enkel att laga och ger en smakupplevelse utöver det vanliga och är en mycket uppskattad förrätt. Följ dessa steg för att skapa magi på minglet:

  1. Förberedelsen: Strö grovsalt på en yta något större än brieosten. Placera brien på saltbädden och förbered den för bakning på stekhällen över öppen eld.

  2. Bakningen: Låt brien baka på stekhällen under lagom värme tills den blir mjuk och krämig, vilket tar cirka 10 minuter.

  3. Servering: När brien är tillräckligt mjuk, lyft stekhällen från elden, vänd brien och skär av locket. Fördela friterat tunnbröd (till exempel Mörsjödeli) och bresolaskinka runt brieosten och garnera med färska timjanskvistar för den perfekta finishen.

  4. Njutningen: Doppa det krispiga brödet i den lena brien, lägg på en bit bresola och toppa med lite färsk timjan för en smakexplosion i varje tugga.

Upplevelsen:

Medan ni njuter av denna delikata rätt finns det en risk för både skratt och glada tillrop. Var dock beredd på en viss sorg när maten tar slut - det är helt enkelt för gott för att vara sant!

Passande Utrustning:

För att tillaga denna läckra rätt rekommenderar vi Dalum 40 eller Dalum 50 stekhäll, perfekt för utomhusmatlagning över öppen eld.

Källan till Receptet:

Detta fantastiska recept är hämtat från @stekman och hans bok "Kokbok för stekhäll", som är fullmatad med läckra recept som kommer att förgylla dina utomhusäventyr. Glöm inte att besöka vår webshop för att hitta den och andra inspirerande kokböcker!

 

Om Dalum

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

Grundarna Tobias och Daniel

Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här

 

Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras