index

Dalum Pannkaku Outdoor Food

Laga utemat med Dalum Pannkaku - perfekta Pannkakor för dina Outdoor Adventures.

Dalum Pannkaku för alla tillfällen 

Vill du njuta av en härlig frukost eller mellanmål utomhus? Då är Dalum Outdoor Food Pannkakor det perfekta valet för dig! Med sin enkla förberedelse och läckra smak är dessa pannkakor ett måste för alla som älskar att äta gott medan de utforskar naturen. Följ med när vi tar dig genom detta smaskiga recept och lär dig hur du kan skapa perfekta pannkakor för dina utomhusäventyr.

Recept för 4 personer

Ingredienser:

 • 1 påse Dalum Pannkaku pannkaksmix (vegansk och glutenfri)
 • 500 ml vatten
 • Jordgubbar
 • Havrefraiche
 • Granskottssirap (medföljer Pannkaku)


Granola:

 • 200 ml havre
 • Rapsolja för stekning
 • 2 nävar torkade tranbär
 • 2 nävar pekannötter
 • 2 msk solrosfrön
 • En nypa salt
 • En nypa kardemumma
 • En skvätt lönnsirap


Gör så här:

 • Förbered Pannkakssmeten: Blanda Dalum Pannkaku pannkaksmix med vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skaka direkt i påsen för enkel förberedelse. Använd olja för att smörja stekhällen innan du häller i smeten. Se till att stekhällen är varm innan du börjar grilla pannkakorna. Stek och vänd dem tills de är gyllenbruna och genomstekta.
 • Gör Granolan: På samma stekhäll, sprid ut havre och tillsätt rapsolja för att steka. Blanda i torkade tranbär, pekannötter, solrosfrön och kryddor. Stek på låg värme tills havren är gyllenbruna och knapriga. Tillsätt en skvätt lönnsirap för lite sötma.
 • Servera och Njut: Stapla de färdiga pannkakorna och toppa dem med färska jordgubbar, granola och en generös klick havrefraiche. Avsluta med att ringla över lite granskottssirap för en extra touch av skogsnatur.


Avslutande Ord:
Med Dalum Outdoor Food Pannkakor är det lätt att njuta av en läcker och näringsrik måltid utomhus. Perfekt för campingutflykter, picknickar eller bara en mysig frukost på altanen. Oavsett var du är, kommer dessa pannkakor att ge dig den energi och smak du behöver för att njuta av dina utomhusäventyr till fullo. Så packa ner din stekhäll, ta med dig några påsar med Dalum Pannkaku och ge dig ut i naturen för en smakresa du sent kommer att glömma!

Om matkreatören

Receptkreatör för detta recept är Oona Poutiainen. Få mer inspiration från Oona:

Instagram: @veganandwild

Hemsida: Vegan and wild

Om Dalum

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

//Grundarna Tobias och Daniel

Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här 

Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

 

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

  Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras