index
- Dalum Guide -

Eldteknik för matlagning på stekhäll

Eldteknik för matlagning på stekhäll hjälper dig att få bästa resultat vid matlagning över öppen eld. När du lagar mat utomhus över öppen eld är eldtekniken avgörande för att uppnå bästa möjliga resultat.

Tänk som hemma i köket fast ute!

Här delar vi med oss av våra bästa tips för att lyckas med matlagning på stekhäll över öppen eld:

Eldteknik

tänk som hemma fast ute

På samma sätt som vid matlagning hemma på spisen påverkar värmeeffekten från elden resultatet av din matlagning. Det handlar om att anpassa sig till de förhållanden som råder utomhus, där lite ved kan motsvara en låg värme, likt en etta på spisen, medan mycket ved kan ge en intensiv hetta, jämförbar med en nia på spisen.

En smart teknik för att kontrollera värmen är att spänta upp mindre vedträn med hjälp av en yxa eller kniv. Genom att använda mindre pinnar och vedträn kan du enklare kontrollera värmen vid matlagningen och undvika att elden blir för intensiv. Börja elda försiktigt och mata elden med de späntade pinnnarna vid behov.

Med dessa enkla tips kommer du nå nya nivåre i din utematlagning!

Solo Stove Windscreen
Eldteknik

vinden som faktor

Ta vinden i beaktande för att uppnå bästa resultat. När du lagar mat utomhus är det också viktigt att vara medveten om vindens påverkan. En blåsig dag kan snabbt påverka värmen och jämnheten i din eld.

För att minimera effekten av vinden kan du bygga upp ett vindskydd med hjälp av vedträn eller stenar runt din matlagning. Detta kan skapa en skyddande barriär som hjälper till att bibehålla en jämn temperatur och förhindra att elden fladdrar för mycket. Det finns också smidiga portabla vindskydd att använda sig. I Dalum webshop kan du köpa Solo Stove Windscreen som är ett funktionellt och portabelt vindskydd med låg vikt.

Kontakta oss gärna