index

Het morotsraka

Potatis i all ära, men sötman från morötter och sältan från halloumi blir något alldeles extra i den här varianten av råraka.

FÖR 4 PERSONER: 

  • 2 stora morötter, grovt rivna
  • 1 paket halloumi, grovt riven 
  • 1 ägg
  • ½ dl panko
  • 1-2 msk sriracha (beroende på
  • önskad hetta)
  • Neutral olja till stekning

Röra:

  • 100 g färskost
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 knippe gräslök, finhackad (spara lite till garnering)
  • Till garnering:
  • 250 g räkor
  • Gräslök
  • Lite sriracha

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda morötter och halloumi i en bunke tillsammans med panko. Rör ner ägg och sriracha och blanda väl.

  1. Blanda färskost med crème fraiche, sweet chili och merparten av gräslöken i en skål. Skala räkorna och ställ åt sidan.

  1. Hetta upp den inre delen av hällen och tillsätt rikligt med olja. Klicka ner en dryg matsked av morotsröran per raka i pannan. Platta till med en stekspade och jämna till kanterna så att de bildar små fina rårakor. Sänk värmen och stek dem försiktigt till krispiga och gyllene på båda sidor. Vänd inte för tidigt, då kommer de att ramla isär. Flytta upp mot hällens kanter allt eftersom de blir klara och låt oljan rinna av.

  1. Låt rårakorna svalna något innan du lägger på färskoströra och räkor. Garnera med resterande gräslök och några droppar sriracha om du vill.

Detta recept hittar du i boken En till kokbok för stekhäll som du hittar i vår webshop

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras