index

Toast Egg in a Hole: en lekfull Klassiker för frukost eller lunch

Toast Egg in a Hole, även känt som "Ägg i hålet", är en klassisk och lekfull rätt som passar perfekt för en matig frukostmacka eller som en lätt lunch. Denna enkla men underbara rätt är rolig att laga tillsammans och kan njutas av både vuxna och barn.

Att skapa en Toast Egg in a Hole är inte bara en maträtt, det är också en kul aktivitet som kan göras tillsammans med familj eller vänner. Att se det knäckta ägget ligga och puttra i mitten av den rostade brödskivan är både tillfredsställande och aptitretande.

Gör så här:

  • Förbered bröden: Lägg ihop två brödskivor och använd en kniv eller ett glas för att göra ett hål i mitten av brödet. Se till att hålet är tillräckligt stort för att rymma ett knäckt ägg.
  • Skapa din Toast: Lägg lite ost på ena brödskivan och placera den andra brödskivan ovanpå för att skapa en "sandwich". Lägg på stekhällen
  • Knäck Ägget: Knäck ett ägg i hålet i mitten av brödet. Se till att ägget inte rinner för mycket över brödskivan.
  • Stek Toasten: Värm stekpannan eller stekhällen på medelvärme och låt ägget steka tills det koagulerar på undersidan. När ägget har stelnat på ena sidan, vänd försiktigt på toasten och stek på andra sidan tills klart. Ett tips är att steka på medelvärme så hinner ägget lagas klart utan att brödet blir bränt.
  • Servera och Njut: Servera din Toast Egg in a Hole med en kopp rykande hett kaffe och njut av denna enkla men otroligt goda rätt. Perfekt för en lugn morgon eller som en snabb och lätt lunch.

Att äta en Toast Egg in a Hole är inte bara en måltid, det är en upplevelse. Kombinationen av den knapriga rostade brödskivan, den smälta osten och det krämiga ägget är oemotståndlig och kommer säkert att få dig att le varje gång.

Så nästa gång du letar efter något roligt och läckert att laga till frukost eller lunch, ge Toast Egg in a Hole en chans. Det är en rätt som aldrig misslyckas och som alltid kommer att föra glädje och smak till din dag.

Om Dalum

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

Grundarna Tobias och Daniel

Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här

 

Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras