index

Att laga mat på stekhällen över öppen eld gör något magiskt med smakerna och detta recept är inget undantag. Tänd elden och laga denna rätt och du kommer att skapa en riktig smakmagi. 



Recept 4 personer

Börja med att göra tzatzikin. Lägg gurkrivet i en bunke, på med lite salt och låt stå några minuter. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och blanda sedan med övriga ingredienser. Smaka av med vinäger, peppar och salta lite till vid behov. Som alternativ kan du köpa färdig tzatziki i närmaste matbutik.

Tzatziki:
1 gurka, grovt riven
5 dl turkist yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk olivolja
Några stänk citron eller vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar 


Rödbetsbiffar
600 g kokta rödbetor, skalade o grovrivna
2 paket Halloumi, grovrivna
2 ägg
Ströbröd
Salt & Svart peppar

Rödbetsbiffar, så här gjorde vi:
Blanda rödbetor och halloumin i en bunke tillsammans med ägg, ströbröd, salt och peppar. Låt smeten rinna av sig en stund genom en sil. Forma rödbetssmeten till biffar och jämna till kanterna. Häll olivolja i stekhällen och stek rödbetsbiffarna på svag värme på båda sidorna till frasiga med fin färg. Vänd inte biffarna för tidigt, då kommer de att falla isär. Raka upp biffarna mot stekhällens kanter för varmhållning med du lagar kikärterna.

Kryddstekta kikärter:
2 tetraförpackningar kokta kikärtor, sköljda och avrunna
1 tsk chili flakes
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Olivolja till stekning

Häll ordentligt med olivolja i mitten av stekhäll och häll på kikärterna. Krydda med spiskummin, chili och paprika och stek försiktigt till kikärtorna blir lätt krispiga. Smaka av med salt och peppar. 

Servera biffarna och de kryddstekta kikärterna tillsammans med tzatzikin. 

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras