index

En supergod Fish Taco med frasigt panerad torsk serverad i mjuka tortillabröd med sallad, färsk koriander, het majo och en salsa på mango och avokado.

4 portioner

8-12 tortillabröd

  • Mango- och avokadosalsa
  • 250 g mango
  • 2 avokado
  • 0,5 dl koriander finhackad
  • 1 liten rödlök 
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 limefrukt


Picklad rödlök
Picklad rödlök kan man köpa i de flesta matbutiker. Den är annars väldigt lätt att pickla den själv. Längst ner i receptet beskriver vi hur du gör. 

Pankofriterad torsk
600 g torskrygg
2 dl vetemjöl
1-2 msk cayennepeppar
2 dl pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)
2 ägg
0,5-1 liter frityrolja
salt
svartpeppar

Garnering
Koriander
Sallad
Lime
Gör så här:

Finhacka mango och avokado, lägg i en skål. Kärna ur och finhacka chilin och häll ner. Finhacka rödlöken och blanda ner med saften från limen och olivoljan. Rör ner persilja, salt och peppar. Smaka av och smaka upp!

Skär torskryggen först på längden sedan på bredden så att du får som stavar.
Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar. Tillsätt salt och peppar samt cayenne i mjölet. Doppa sedan torsken i mjöl, sedan ägg och till sist i panko.
Paneringen kan du göra hemma och ta den panerade fisken i en burk.

Hetta upp oljan i stekhällen till cirka 170 grader. Var lite försiktig med värmen, om oljan blir för het kan den ta eld! 
Lägg i den panerade fisken och fritera tills de är gyllenbruna.

Finhacka koriander, skiva upp limen, och bryt några salladsblad. Lägg allt på en tallrik redo för upplägget.

Upplägg
Börja med att lägga upp bröden på en tallrik. Lägg på salladen, toppa med mango- och avokadosalsan. Lägg på torsken och toppa med sallad, rödlök, majonnäs och avsluta med att pressa limesaften över tacon.

Njut av en underbar autentisk Mexikansk Fish Taco. Närmare himmelriket är det svårt att komma. 

Om du vill göra dina egna supergoda tortillabröd gör du så här:

Bröd
2 dl vetemjöl
2 dl majsmjöl
3-4 msk olivolja
2 krm salt
2 dl vatten, kokande
vetemjöl, till utbakningen

Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivoljan och blanda till smulor, häll på lite mer olja för att få degen smulig. Häll över vattnet och vänd samman till en jämn deg. Kavla ut till runda små tortillas i mjöl och stek på hög värme i en torr stekhäll någon minut per sida (beroende på värmen).

Lägg i en handduk som gärna får vara lite fuktig men den kommer annars att bli det av ångan från de varma bröden. Låt ligga i handduk till servering så de blir mjuka.

Om du vill göra egen god het  chipotlemajo gör så här:
Chipotlemajonnäs
1 ägg
1-1,5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk chipotlepasta

Picklad rödlök
1 rödlök
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten

Förbered gärna dagen innan. Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull. Skiva rödlöken med en mandolin och häll över den varma vätskan i en burk. Ställ i kylen över natten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras