index

đŸ„ą 4 portioner

  • Ingredienser:
  • 200 g risnudlar (förkokas enligt paketet)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, strimlade
  • 2 gula lökar, grovt skivade
  • 2 Ă€gg
  • 200 g kycklingfilĂ© eller tofu, strimlad
  • 1 nĂ€ve jordnötter, grovhackade
  • 1 lime, i klyftor
  • FĂ€rsk koriander (valfritt)

SÄs:

  • 3 msk fisksĂ„s (eller soja för vego)
  • 2 msk tamarindpasta (alt. 1 msk lime + 1 msk soja)
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk chili flakes (eller efter smak)

Det gÄr ocksÄ bra att anvÀnda fÀrdig Pad Thai-sÄs

SÄ hÀr gör du pÄ stekhÀll:

  • Förbered nudlarna genom att blötlĂ€gga eller koka dem lĂ€tt enligt anvisningarna. LĂ„t rinna av.
  • Blanda sĂ„sen i en liten skĂ„l.
  • Hetta upp stekhĂ€llen och tillsĂ€tt lite olja.
  • Stek kycklingen eller tofun tills den fĂ„tt fin fĂ€rg lĂ€gg i löken mot slutet, skjut Ă„t kanterna.
  • FrĂ€s vitlök, morötter nĂ„gra minuter tills de mjuknar nĂ„got.
  • KnĂ€ck i Ă€ggen, rör runt och lĂ„t dem stekas till en Ă€ggröra.
  • TillsĂ€tt nudlarna, hĂ€ll över sĂ„sen och blanda ordentligt.
  • VĂ€nd ner böngroddar och salladslök mot slutet.
  • Toppa med jordnötter, limeklyftor och gĂ€rna lite fĂ€rsk koriander.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fÀlt Àr markerade *

Observera att kommentarer mÄste godkÀnnas innan de publiceras