Kundvagn
0
đ„ą 4 portioner
- Ingredienser:
- 200 g risnudlar (förkokas enligt paketet)
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 morötter, strimlade
- 2 gula lökar, grovt skivade
- 2 Àgg
- 200 g kycklingfilé eller tofu, strimlad
- 1 nÀve jordnötter, grovhackade
- 1 lime, i klyftor
- FĂ€rsk koriander (valfritt)
SÄs:
- 3 msk fisksÄs (eller soja för vego)
- 2 msk tamarindpasta (alt. 1 msk lime + 1 msk soja)
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk chili flakes (eller efter smak)
Det gÄr ocksÄ bra att anvÀnda fÀrdig Pad Thai-sÄs
SÄ hÀr gör du pÄ stekhÀll:
- Förbered nudlarna genom att blötlÀgga eller koka dem lÀtt enligt anvisningarna. LÄt rinna av.
- Blanda sÄsen i en liten skÄl.
- Hetta upp stekhÀllen och tillsÀtt lite olja.
- Stek kycklingen eller tofun tills den fÄtt fin fÀrg lÀgg i löken mot slutet, skjut Ät kanterna.
- FrÀs vitlök, morötter nÄgra minuter tills de mjuknar nÄgot.
- KnÀck i Àggen, rör runt och lÄt dem stekas till en Àggröra.
- TillsÀtt nudlarna, hÀll över sÄsen och blanda ordentligt.
- VÀnd ner böngroddar och salladslök mot slutet.
- Toppa med jordnötter, limeklyftor och gÀrna lite fÀrsk koriander.
