index

Krispigt, krämigt och festligt – den här rårakan är vårens kanske godaste bjudrätt direkt från stekhällen. Med smält västerbottenost, en klick löjrom och finhackad rödlök blir det en smakrik start på påsklunchen eller en lyxig rätt att bjuda på under lediga dagar ute i solen. Enkel att förbereda, snabb att steka – och garanterat uppskattad av både gäster och matglada familjemedlemmar.

Ingredienser:

  • Potatis (riven och urkramad)
  • Smör/olja
  • Västerbottenost (riven)
  • Löjrom eller tångrom
  • Finhackad rödlök
  • Crème fraiche
  • Dill

 

Gör så här:

Stek rårakor på hällen, toppa med ost mot slutet så den smälter lätt. Servera med klick crème fraiche, löjrom, rödlök och dill. Festligt och enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras