Kundvagn
0
Ingredienser (4 portioner)
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 4 1/2 dl avorioris
- 1/2 g saffran
- 1 1/2 dl vitt vin
- 10 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 röd paprika
- 500 g kyckling
- 200 g chorizo
- 1 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
- salt
- svartpeppar
- 3 dl frysta gröna ärtor
- citron i klyftor (till servering)
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs i oljan i en kastrull eller liknande på ditt gasolkök.
- Tillsätt ris, saffran och vin – låt koka någon minut.
- Häll på vatten lite i taget och tillsätt buljongtärningen.
- Låt sjuda på svag värme utan lock i ca 20 minuter.
- Späd med mer vatten allt eftersom det kokar in.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Skär kycklingen i strimlor och skiva chorizon.
- Bryn kycklingen i oljan.
- Tillsätt chorizo, paprika, paprikapulver och stek i ca 3 minuter.
- Krydda med salt och peppar och stek ytterligare ca 2 minuter.
- Blanda kycklingfräset med riset och ärtorna.
- Låt steka på hällen i några minuter tills en skorpa bildas.
- Servera med citronklyftor.