index

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 4 1/2 dl avorioris
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 10 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 500 g kyckling
  • 200 g chorizo
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • citron i klyftor (till servering)

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs i oljan i en kastrull eller liknande på ditt gasolkök.
  • Tillsätt ris, saffran och vin – låt koka någon minut.
  • Häll på vatten lite i taget och tillsätt buljongtärningen.
  • Låt sjuda på svag värme utan lock i ca 20 minuter.
  • Späd med mer vatten allt eftersom det kokar in.
  • Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Skär kycklingen i strimlor och skiva chorizon.
  • Bryn kycklingen i oljan.
  • Tillsätt chorizo, paprika, paprikapulver och stek i ca 3 minuter.
  • Krydda med salt och peppar och stek ytterligare ca 2 minuter.
  • Blanda kycklingfräset med riset och ärtorna.
  • Låt steka på hällen i några minuter tills en skorpa bildas.
  • Servera med citronklyftor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras