index

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 dl avorioris
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt paprikapulver
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 kycklingfiléer
  • Salt och peppar

Samt dina favoriter av skaldjur, tex

  • cirka 200 g räkor (gärna med skal)
  • 4 havskräftor (med skal)
  • 100-150 g musslor (färska eller frysta)

Gör så här:

  1. Förbered grönsakerna:
    Skala och hacka vitlök och lök. Skär paprika i bitar och hacka tomaterna.
  2. Fräs grönsakerna:
    Hetta upp oljan i en stor panna eller stekhäll. Fräs lök, vitlök och paprika i några minuter. Tillsätt tomaterna och låt fräsa ytterligare.
  3. Tillsätt ris och kryddor:
    Rör ner ris, saffran och paprikapulver. Häll på buljongen och låt småkoka i cirka 10 minuter.
  4. Lägg i kycklingen:
    Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och tillsätt dem till riset. Låt allt koka tills riset är nästan klart, ca 10–15 minuter.
  5. Tillsätt skaldjur:
    Lägg i räkor och musslor och låt sjuda några minuter tills de är genomvarma och kycklingen är genomstekt.
  6. Smaka av:
    Salta och peppra efter smak.
  7. Servera:
    Toppa med färsk hackad persilja och servera med citronklyftor direkt från stekhällen. Ställ stekhällen på ett grytunderlägg eller palla upp med några vedträn under stekhällen.

TIPS! Använd Dalum handtag till stekhällen så flyttar du lätt stekhällen från värmekällan till bordet. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras