index

Vegan Salmon Pizza 

Upplev en smakexplosion Vegan Salmon Pizza -  denna veganska pizza och överraska dina smaklökar med en spännande smakkombination? Prova vår veganska pizza med kallrökt lax och zucchini! Med en krispig pizzabotten, krämig ost, och hjärtiga toppings är denna pizza säker på att bli en favorit hos både veganer och icke-veganer.

Vegan Salmon Pizza - pizza lagad på stekhäll

4 portioner

  • Pizzadeg (färdig eller hemgjord)
  • 1 förpackning vegansk ost
  • 200 ml vegansk havrefraiche
  • Vegansk kallrökt lax
  • ½ zucchini
  • Kapris
  • Ruccola
  • Vårlök
  • Dill
  • Salt & peppar

Vegansk kallrökt lax:

  • 3 morötter
  • 1 l vatten
  • 1 ½ msk socker
  • 1 msk salt

Marinad:
1 tsk liquid smoke
1 tsk äppelcidervinäger
2 msk olja
½ tsk salt
½ tsk socker

Skala morötterna och skiva med en skalare. Koka med vatten, socker och salt i 10 minuter. Låt rinna av. Blanda skivorna tillsammans med marinaden.

Skiva zucchinin och stek på en stekpanna med olja. Arbeta degen till cirklar. Stek på oljad stekhäll, stek på båda sidor tills de är gyllenbruna. Toppa med vegansk ost och låt smälta. Bred havrefraiche och toppa med vegansk kallrökt lax, rostad zucchini, kapris, rucola, vårlök, dill, salt och peppar.

Pizzadeg:

  • 600 ml vatten
  • 300 ml vetemjöl
  • 11 g torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Blanda mjöl, torrjäst och salt i en stor skål. Kombinera torra ingredienser med fingervarmt vatten och knåda degen tills den bildar en elastisk boll och börjar dra sig bort från skålens sidor. Täck över och låt jäsa i 45 minuter.

Baka ut mindre pizzor och laga till på stekhällen. Hoppas du gillar denna rätt!


Receptkreatör av detta recept är Oona Poutiainen.  Nathalie är receptkreatören från Finland som lagar härlig utemat.

Ta del av mer inspiration från Oona:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras