index

Dalumwoken recept för stekhäll

Dalumwoken - en magiskt god vegetarisk wok 

Dalumwoken är ett av våra absoluta favoritrecept En härligt matig vegetarisk wok som är enkel att tillaga och som alltid gör succé vid utomhusmatlagning. Perfekt för tillagning på stekhällen under öppen himmel.

Recept (4 personer):

Ingredienser:

  • 1 sötpotatis
  • 10 kastanjechampinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 Halloumi
  • 1 påse riven vitkål & morötter
  • Grönkål
  • Färsk ingefära
  • Japansk soja
  • Sweet chili-sås
  • Cashewnötter eller jordnötter
  • Färsk koriander
  • Creme fraiche
  • Salt och peppar


Gör så här:

  • Förbered Grönsakerna: Skiva sötpotatisen, dela champinjonerna och hacka rödlöken. Tärna halloumin.
  •  Stekning: Börja med att steka sötpotatisen tills den får fin färg. Tillsätt sedan champinjonerna och halloumin. Se till att halloumin får en härlig stekyta innan du vänder den.
  • Tillsätt Grönkål och Vitkål: Lägg på grönkålen och de rivna vitkålen och morötterna. Riv färsk ingefära över grönsakerna och stek tillsammans en stund med övriga ingredienser.
  • Krydda och Smaksätt: Krydda med salt, peppar och japansk soja för att lyfta fram smakerna. Avsluta med att röra i sweet chili-sås för den perfekta balansen av sötma och hetta.
  • Toppa och Servera: Innan servering, toppa din wok med cashewnötter eller jordnötter för extra crunch och färsk koriander för en fräsch smakupplevelse. Servera tillsammans med creme fraiche för en len och krämig kontrast till den kryddiga woken.


Detta recept har vi hämtat inspireration från vår vän och kocken Susanne Jonsson som driver Susannes skafferi.

Avslutande ord:

Dalumwoken är mer än bara en måltid - den är en smakrik upplevelse av naturens smaker och gemenskapen kring matlagningen. Med enkla ingredienser och några enkla steg kan du skapa en minnesvärd måltid som förgyller dina utomhusäventyr. Så ge det ett försök och njut av smakerna av utelivet!

Om Dalum

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

Grundarna Tobias och Daniel

Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här

 

Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras