index

Renskavspanna över öppen eld

Upplev Smaken av Vildmarken med Renskavspanna över öppen eld

Drömmer du om en smakupplevelse som tar dig till fjällens stillhet och friskhet, bort från vardagens brus? Vi har receptet som tar dig dit - Renskavspanna över öppen eld!

Att laga mat över öppen eld är en upplevelse i sig, och när du kombinerar det med den unika smaken av vilt blir det något alldeles extra. Vårt recept är enkelt att följa och perfekt för en kväll utomhus i naturen med nära och kära.

Recept (4 personer):

  • 400 g renskav
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 6 potatisar
  • 3 dl grädde
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja
  • En näve lingon


Gör så här:

1. Förbered grönsakerna: Börja med att hacka morötter, lök, palsternacka och potatis i jämnstora bitar. En finhackad grönsaksmix kommer att ge en jämn och härlig konsistens åt din panna.

2. Stek grönsakerna: Placera din stekhäll över elden och häll i en generös mängd olja. När oljan är varm, lägg i de hackade grönsakerna. Stek dem på medelvärme tills de är mjuka och börjar få fin färg.

3. Tillaga renskaven: Medan grönsakerna steks, förbered renskaven genom att skära den i tunna skivor eller strimlor. När grönsakerna är klara, skjut dem åt sidan på stekhällen och lägg i renskaven. Stek den tills den är genomstekt och fått fin färg.

4. Krydda och blanda: När renskaven är klar, häll över grädden och låt det koka upp. Krydda sedan med salt och peppar efter smak. Blanda försiktigt så att alla ingredienser är väl kombinerade och smakerna har möjlighet att blanda sig.

5. Servera och njut: När din renskavspanna är klar, är det dags att servera den. Garnera med färsk persilja och hela lingon för en vacker presentation och en extra smakdimension. Servera med en krispig sallad eller nybakat bröd för en komplett måltidsupplevelse.

Att laga mat över öppen eld är inte bara en matlagningsteknik, det är en upplevelse som engagerar alla sinnen och skapar minnen för livet. Med detta recept kommer du inte bara tillaga en läcker måltid, utan också skapa minnen för livet. Ta med dig smaken av vildmarken vart du än går och njut av varje tugga!

Om receptet:

Renskavspanna över öppen eld är inte bara en måltid, det är en resa till fjällens magi och vildmarkens dofter. Med enkla ingredienser och några enkla steg kan du skapa en måltid som inte bara mättar magen, utan också närvaron av äventyr och upptäckter. Så nästa gång du är ute i naturen, ta med dig detta recept och låt det vara din guide till en smakupplevelse utöver det vanliga.

 

Om Dalum

Dalum betyder Dalarna på älvdalska och det var just under en vandring i Älvdalen som idén till Dalum föddes. Passionen och intresset för friluftsliv har alltid funnits hos oss och den där dagen i de djupa dalaskogarna, i de områden där Daniel också har sina rötter, bestämde vi oss. Vi vill göra det möjligt för fler att uppleva allt det fantastiska som naturen är. 

Vår vision med Dalum är att skapa funktionella produkter för utomhusmatlagning. Produkter som håller över tid, som inspirerar och underlättar för människor att uppleva naturen. Människan har alltid levt i och med naturen. Den har bidragit – och fortsätter att bidra – positivt till vårt mående, vår hälsa och vårt välbefinnande. Den är en plats för gemenskap, inspiration och äventyr. Aspekter som är av värde för både individen och för samhället.

Men i en värld där trösklarna till naturen verkar bli allt högre och allt fler befinner sig längre från naturen än någonsin, vill vi och Dalum vara en möjliggörare. Vi vill att fler på ett enkelt sätt ska känna glädjen och gemenskapen, ta del av alla de positiva upplevelser som naturen har att erbjuda. Att fler ska kunna samlas kring den sprakande elden och den goda måltiden. Till exempel är våra produkter enkla att använda, har lägre vikt och kommer med olika bärlösningar, för att vara smidiga att ta med sig på turen. I vårt sortiment finns också matmixar och recept som underlättar matlagningen.

Dalum tillverkar hållbara och slitstarka produkter med tidlös design och av hög kvalitet. Vi har alltid sett utrustning som en investering och därför är just hållbarheten en grundsten i vårt arbete. Dalums produkter är skapade utifrån tanken om minsta möjliga miljöpåverkan och att de ska kunna leva vidare under lång tid. Därför är vi måna om att guida våra användare i hur produkterna bäst tas om hand. För oss är långsiktighet ett viktigt ledord så finns med i alla beslut vi tar.

Vår önskan är att Dalums produkter blir trogna följeslagare på såväl stora som små äventyr. Naturen står redo och väntar på att upptäckas.

Grundarna Tobias och Daniel

Upptäck Dalums funktionella stekhällar och produkter för utomhusmatlagning läs mer här

 

Våra Dalum Guider - tips och råd för att laga mat utomhus 

Ta del av Dalums guider som inspirerar dig och bidrar med kunskap i att laga mat utomhus på stekhäll

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras