Cart
0
Överraska dina gäster med en stekhällspizza denna sommar! Här har vi gjort ett recept som passar både som förrätt och huvudrätt. Använd gärna din grill med lock, då stannar värmen och bakar pizzan väl.
Ingredienser
Pizzadeg
- 5 dl vatten
- 1 pkt färsk- eller torrjäst
- 0,5 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 8-10 dl vetemjöl
Topping
- 50 g löjrom
- 2 dl crème fraiche
- Ca 100g riven Grève-ost
- 1 knippe färsk dill
- 1 rödlök
-
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och vetemjöl. Knåda degen tills den släpper bunkens kanter.
-
Låt degen jäsa i rumstemperatur i 2-4h.
-
Tag ut degen på mjölat bakbord och dela upp i 4-10 bitar beroende på vilken storlek du önskar på pizzorna.
-
Sätt igång din grill på högsta möjliga värme och lägg stekhällen på gallret.
-
Lägg degen på den varma, torra hällen och stäng locket. Låt baka tills den blir gyllenbrun på undersidan. Vänd pizzadegen för en krispigare yta på andra sidan, eller tag av den för att få en mjuk pizza.
-
Tag brödet från hällen. Bred på crème fraiche och toppa sedan med ost, lök, löjrom och dill.
- Njut!