
Shoppa bästsäljare

Fem anledningar varför kunder gillar Dalum stekhäll:
Bästsäljare
Tre vanliga frågor
Vilken storlek på stekhäll ska jag välja och vad väger stekhällen?
Val av storlek på stekhäll beror på hur många personer ni brukar vara, vilka rätter ni vill laga och hur portabel stekhäll man vill ha.
Vi har 3 olika storlekar på stekhäll:
Dalum 30 cm ~1-2+ personer
- Välj Dalum 30 om du prioriterar en lätt och extra portabel stekhäll som du kan lägga i ryggan. Med Dalum 30 kan du lätt laga hamburgare för 4-5 personer om du lagar i omgångar men lite för liten för att laga en wok för 4-5 personer.
- Vikt stekhäll 1,1kg. Vikt med de tre avtagbara benen 1,4kg.
Dalum 40 cm ~3-5+ personer
- Lätt och portabel
- Välj till bärväska för bära smidigt
- Dalum 40 är vår mest sålda stekhäll, den är idealiskt för medelstora grupper, 3-5 personer. Den är tillräckligt rymlig för familjer eller mindre kompisgäng. Välj Dalum 40 om du vill ha en balans mellan storlek och portabilitet, och om du ofta lagar mat för ett måttligt stort sällskap.
- Vikt stekhäll 2,0kg. Vikt med de tre avtagbara benen 2,4kg.
Dalum 50 cm ~4-6+ personer
- Lite större men fortfarande portabel
- Välj till bärväska för bära smidigt
- Passar större sällskap, 4-6+ personer. Ger mycket matlagningsyta och är bra för tillfällen där du lagar mat i större volymer. Välj Dalum 50 om du lagar mat för större grupper eller vill ha mer flexibilitet med utrymmet vid matlagningen. Med Dalum väskor är Dalum 50 fortfarande smidig att ta med på utflykten.
- Vikt stekhäll 3,1 kg. Vikt med de tre avtagbara benen 3,5 kg.
Vilka värmekällor fungerar till Dalum stekhällar?
Dalum stekhällar passar för matlagning över de flesta värmekällor: över öppen eld, gasol eller lägg den direkt på grillen och använd den som stekhbord.
Våra stekhällar kräver mindre värmeenergi och förbrukar mindre bränsle - stekhällen blir snabbt varm så att man är igång med matlagningen snabbt och den svalnar på bara några minuter när man är klar med matlagningen.
Hur sköter jag om en stekhäll?
Dalum stekhällar är väldigt lättskötta. Med rätt skötsel håller din stekhäll i en livstid – och stekhällen blir bara bättre ju mer den används.
Före första användning
Innan du använder stekhällen första gången behöver den brännas in. Det gör du enkelt genom att hetta upp hällen, tillsätta ett tunt lager olja (tex rapsolja), och ställ den över elden, lägg på grillen, eller i köksugnen. Upprepa 1-2 gånger så bygger du upp ett naturligt skydd och en non-stick-yta.
Efter användning
När du är klar med matlagningen, ställ av stekhällen från värmen och häll på lite vatten. Låt stå nån minut och skrapa bort matrester med en stekspade. Då stekhällen är helt i kolstål, fri från beläggningar, går det bra att använda stekspade och matreskap i metall. Avsluta med att torka av med papper eller en trasa. Dalum stekhällar har en unik non-stickbeläggning som gör att den maten inte fastnar vid matlagning och den är väldigt lätt att göra ren.
Underhåll
Torka alltid stekhällen torr efter rengöring och gnid med fördel in ett tunt lager olja innan du förvarar den. Det förhindrar rost och håller ytan fin.
Om man vill kan man torka av sot på stekhällens undersida med en bit papper så förhindras att förvaringspåsen och väskan blir smutsig.