Kanelbulle på stekhäll
Kanelbullar tillagade från färdig pajdeg är supergoda bullar att göra på stekhällen på utflykten. Bullarna gör du från färdig pajdeg och steker på stekhällen över öppen eld. De blir lite knäckiga i värmen av smöret och sockret, kladdiga och sagolikt goda. Servera bullarna med rykande färsk kaffe eller varm choklad.
Recept, 8 kanelbullar
- 1 rulle pajdeg - rektangulär
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 msk mald kanel
- 1 tsk vaniljsocker
Rulla ut degen och låt papperet sitta kvar. Blanda ihop 100 g smör, socker, kanel och vaniljsocker. Bred fyllningen på degen. Om du gillar mandelmassa så är ett tips att skära små bitar av mandelmassa och lägga ut på fyllningen innnan du rullar ihop degen. Rulla ihop degen (utan papperet) från kortsidan. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor.
Stek på lagom på inte alltför varm stekhäll, om det blir för varmt är det lätt att kanelsockret bränner och du får svarta bullar, så starta på låg värme och öka värmen vid behov. Stek bullarna några minuter på varje sida och när bullarna har fått gyllenbrun färg och degen gräddats är bullarna klara.
Tips. Roligt att förbereda allt tillsammans ute på turen men det går också bra att förbereda rullen hemma om du vill.
Jenny Evred —
Hej,
Vi är en familj på 5 personer, vi har en självvald vegan och tonåring och utöver det laktos och glutenintolerans. Vi älskar att vara ute i naturen, men matsituationen har varit kämpig för oss föräldrar. När vi var i Falun hade vi en guidad tur med Annica Nilsson. Hon introducerades oss till era produkter. Vi har aldrig haft en sån bra mat/naturupplevelse som när vi gjorde pannkakor med sirap över öppen eld. Barnen/tonåringarna tyckte denna upplevelse var den bästa på hela resan. Stort tack till er. Ni borde marknadsföra er mer och starta upp samarbeten med guider. Det finns så många familjer som våran där det finns matkänslighet och många som vill vara ute i naturen och göra lättlagad mat. Jag kommer sprida att ni finns i mitt nätverk och ni vill ha mer återkoppling så hör av er. Heja er. Mvh Jenny med familj.