index

Kanelbulle på stekhäll

Kanelbullar tillagade från färdig pajdeg är supergoda bullar att göra på stekhällen på utflykten. Bullarna gör du från färdig pajdeg och steker på stekhällen över öppen eld. De blir lite knäckiga i värmen av smöret och sockret, kladdiga och sagolikt goda. Servera bullarna med rykande färsk kaffe eller varm choklad.

Recept, 8 kanelbullar

  • 1 rulle pajdeg - rektangulär
  • 100 g smör rumsvarmt 
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk vaniljsocker


Rulla ut degen och låt papperet sitta kvar. Blanda ihop 100 g smör, socker, kanel och vaniljsocker. Bred fyllningen på degen. Om du gillar mandelmassa så är ett tips att skära små bitar av mandelmassa och lägga ut på fyllningen innnan du rullar ihop degen. Rulla ihop degen (utan papperet) från kortsidan. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. 

Stek på lagom på inte alltför varm stekhäll, om det blir för varmt är det lätt att kanelsockret bränner och du får svarta bullar, så starta på låg värme och öka värmen vid behov. Stek bullarna några minuter på varje sida och när bullarna har fått gyllenbrun färg och degen gräddats är bullarna klara. 

Tips. Roligt att förbereda allt tillsammans ute på turen men det går också bra att förbereda rullen hemma om du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras