index

Våra vänner

Vi på Dalum är glada och stolta över att arbeta med våra vänner - partners som precis som vi älskar naturen, friluftslivet och den goda utemåltiden. 

Här kan ni läsa mer om några av våra samarbetspartners och vänner.

Våra vänner

Lundhags

Lundhags grundades av Jonas Lundhag 1932 på Frösön i Jämtland. Han var skomakare och hade en vision om att göra riktigt sköna kängor, anpassade till vår svenska fjällmiljö och som skulle hålla en hel livstid - helst längre. Vi har fört Jonas arv vidare och idag tillverkar och utvecklar Lundhags kängor, kläder och ryggsäckar för vandring och friluftsliv, utifrån samma vision som Jonas en gång hade.

Vårt syfte är att engagera människor till att leva ett hållbart liv ute i naturen och möjliggöra naturen för fler. Det gör vi genom att inspirera och erbjuda hållbara, slitstarka produkter som håller länge och som kan repareras. Vi vill att våra produkter ska vandra länge, helst över generationsgränser.

Besök gärna Lundhags hemsida och sociala medier

Facebook
Instagram

Våra vänner

Hej Främling!

Allt började 2013 på en flyktingförläggning i Grytan utanför Östersund. Tre vänner ville göra skillnad och bjöd in nyanlända på förläggningen till en skidaktivitet. Cykelskola, körsång med The Rockin´ Pots och löpning med Inlöparna. Initiativet väckte nyfikenhet och aktiviteterna blev snabbt fler allteftersom fler personer bidrog med tid och medmänsklighet. Ångest och ovisshet bland de nyanlända vändes snart till gemenskap, livskraft, integration och glädje. På köpet uppstod nya vänskaper och en förening, Hej främling! 
Från Kalix i norr till Malmö i söder, 10 år senare finns Hej främling på cirka 50 platser i landet. Vår enkla idé är idag den samma som då; att bjuda in till öppns hälsofrämjande aktiviteter för att stärka individer och skapa positiva möten mellan människor. Det som många upplever som svårt, att jobba med inkludering för att bryta utanförskap, är i enklare än många tror – det är vi beviset för.

Besök gärna Hej Främling hemsida och sociala medier

Facebook
Instagram

Våra vänner

MatSara

MatSara är en av våra absolut mest trogna användare av stekhällen. Hon är en 4-barnsmamma som driver Sveriges största multiallergiblogg med över tusen recept fria från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Hon är själv mamma till allergiska barn och har därför vigt sitt liv för att förbättra kosten och livet för allergiker, både sina egna barn men också andras, små som stora. Hon vann Guldaxet 2021 för sitt arbete för allergiker och släppte under 2023 sin första kok- och bakbok för allergiker och vi kallar henne för vår vän och samarbetspartner. Hon använder också vår stekhäll nästan dagligen och berättar ofta om hur den revolutionerat deras liv. Det som Sara inte har lagat på stekhällen, det är nästan inte värt att lagas. 

Vi säljer givetvis MatSaras bok i webshopen så kika gärna in den och även MatSaras hemsida och sociala konton.

Besök gärna MatSaras hemsida och sociala medier
Facebook
Instagram

Våra vänner

Åre Vildmarksutbildning

Åre Vildmarksutbildning utbildar guider till att leda andra i deras äventyr i fjällen och vildmarken.

Åre Vildmarksutbildning är en KY-utbildning belagd mitt i vårt mest gedigna svenska fjäll i Jämtland. Utbildningen syftar till att framtidens vildmark- och äventyrsguider ska kunna leda andra människor i naturen på ett säkert och inspirerande sätt.

Efter utbildningen finns jobbmöjligheter som guide/instruktör/organisatör inom natur och friluftsliv, som säkerhetsansvarig eller med skadeomhändertagande i terräng, i ledande befattning vid friluftsliv och upplevelser.

Besök gärna deras hemsida och Sociala medier

Instagram

Våra vänner

Lupus Outdoor

Lupus Outdoor grundades av Kristoffer Olsson 2019. Lupus Outdoor är ett guideföretag skapat med kärlek till naturen och de äventyr den har att erbjuda. Med erfarenhet, kunskap och ett genuint intresse för det Lupus sysslar med skapar de äventyr utöver det vanliga för privatpersoner och grupper med naturen i fokus. Introkurser i hur en plockar och tillagar svensk tång och alger samt kurser och guidningar inom toppturer, och havsöringsfiske.

Med det gemensamma intresset för naturen, goda råvaror, matlagning och upplevelser så inleddes samarbetet oss emellan under 2023. I vårt samarbete delar vi med oss av goda och nyttiga recept baserade på tång och alger. Vi ser fram emot att tillsammans erbjuda spännande kurser i tång och alger kombinerat med utomhusmatlagning. På kurserna får du lära dig om lättplockade och goda tångsorter och även var, hur och när du bäst och mest hållbart skördar. Med våra råvaror pratar vi om hur tång och alger kan användas i matlagning och på kurser får du lära dig mer om matlagning på stekhäll. Vi avslutar dagen med att vi tillsammans lagar mat med tång med våra nyskördade ingredienser.

Här kan du läsa mer om Lupus Outdoor Instagram

Kontakta oss gärna