Outdoor Cinnamon buns
Cinnamon buns made from ready-made pie dough are super tasty buns to make on the gridlle on the outdoor cooking trip with family and friends. You make the buns from ready-made pie dough and fry them on the griddle over an open fire. They become slightly crunchy in the heat of the butter and sugar, super delicious.
Serve the buns with coffee or hot chocolate.
Recipe, 8 cinnamon buns
- 1 roll of pie dough - rectangular
- 100 g butter at room temperature
- 1 dl sugar
- 1 tbsp ground cinnamon
- 1 tsp vanilla sugar
Roll out the dough, dont remover the paper. Mix together 100 g of butter, sugar, cinnamon and vanilla sugar. Spread the filling on the dough. If you like almond paste, a tip is to cut small pieces of almond paste and put them on the filling before you roll the dough. Roll up the dough (without the paper) from the short side. Cut the roll into approximately 2 cm thick slices.
Fry on a low-medium warm griddle, if it gets too hot it is easy for the cinnamon sugar to burn and you get black buns, so start on a low heat and increase the heat if necessary. Fry the buns for a few minutes on each side and when the buns have turned golden brown and the dough has baked, the buns are ready.
Tobias på Dalum —
Hej Jenny!
Vad härligt att höra att ni precis som oss älskar att vara ute i naturen och roligt att höra om er fina upplevelse på den guidade turen med mat över öppen eld. Vi brinner för att öppna upp möjligheter för fler att uppskatta god mat och som är tillgänglig för fler. Vi har samarbete tex med MatSara kring familjer och människor med multiallergier och spännande att se hur vi kan arbeta mer inom detta område. Kom gärna med förslag till oss. Vi erbjuder även våra produkter till guideföretag och försöker nå ut via marknadsföring generellt om vår vision och våra produkter.
Stort tack för att du hjälper oss att sprida ordet om Dalum, det är något som vi verkligen uppskattar!
Allt gott!
Tobias på Dalum
Jenny Evred —
Hej,
Vi är en familj på 5 personer, vi har en självvald vegan och tonåring och utöver det laktos och glutenintolerans. Vi älskar att vara ute i naturen, men matsituationen har varit kämpig för oss föräldrar. När vi var i Falun hade vi en guidad tur med Annica Nilsson. Hon introducerades oss till era produkter. Vi har aldrig haft en sån bra mat/naturupplevelse som när vi gjorde pannkakor med sirap över öppen eld. Barnen/tonåringarna tyckte denna upplevelse var den bästa på hela resan. Stort tack till er. Ni borde marknadsföra er mer och starta upp samarbeten med guider. Det finns så många familjer som våran där det finns matkänslighet och många som vill vara ute i naturen och göra lättlagad mat. Jag kommer sprida att ni finns i mitt nätverk och ni vill ha mer återkoppling så hör av er. Heja er. Mvh Jenny med familj.